Ce inseamna PRAM

Ce inseamna PRAM
Ce inseamna PRAM2018-12-04T15:18:56+00:00

Măsurătorile PRAM reprezintă practic măsurarea rezistenței de dispersie.

Acestea au ca scop verificarea împământărilor la prizele de energie electrica. Conform legii acestea sunt obligatorii pentru spațiie comerciale sau pentru spațiile în care se desfăsoară activitate de producție. Deasemenea sunt impuse în toate clădirile de utilitate publică (școli, unități de învățământ, spitale, clinici, etc..) Valabilitatea conform legii a acestor măsurători și verificări sunt cuprinse intre 6 și 12 luni.

Va rugam verificati pagina de legislatie PRAM pentru a va familiariza cu legea PRAM.

În urma verificării împământării se emite un buletin PRAM de analiză din care reiese starea tehnică a repectivei prize de pământ. Verificarea prizelor se face cu echipament specializat, verificat metrologic și numai de entități autorizate de Agenția Naționala de Reglementare în domeniul Enegiei.

În situația unui rezutat favorabil, se emite pe loc un certificat PRAM care atestă siguranța în exploatare a respectivelor prize. Este important de reținut faptul că prizele de pământ au ca scop preluarea descărcărilor electrice accidentale așadar funcționarea neconformă a acestora reprezintă un risc major pentru utilizatori (fie că sunt la domiciliu sau angajați).

Pentru masuratori PRAM in regim de urgenta va stam la dispozitie atat online cat si telefonic:  021.9386

PRAM

Ai nevoie de verificari PRAM in regim de urgenta? Nu ezita sa ne contactezi.

PRAM.RO

  • Strada Iarba Câmpului Nr. 24 Bucuresti, Sector 4
  • contact@pram.ro